Verslag 2022

Jaren van stilte in de Dars op tweede kerstdag maakten weer plaats voor het zachtjes tikken van de schoenen van de spelers op de bank, applaus van het publiek, en het zoevende geluid van de bal die achter de keeper verdwijnt.

De eerste wedstrijd van het toernooi begon in alle vroegte, om 10.00 werd er afgetrapt door FC Beer tegen Nieuweboer 1 en FC Medemblik tegen Groot Nieuweboer. Het eerste van Nieuweboer wist door twee goals van Joost Kolenberg 2-0 te winnen en zo dus goed te beginnen van het toernooi. Ook Medemblik begon met een overwinning, de oranjehemden van Groot Nieuweboer gingen met 1-0 de bietenbrug op. Andere winnaars van de eerste wedstrijden en diegene die dus volop in de race bleven waren Woudia en Zouaven. Ook topklasser Zwaag bleef zonder nederlaag in hun eerste wedstrijd tegen Nieuweboer 1 werd met 1-1 gelijkgespeeld. Favoriet Veerhuys werd verslagen door Old Bobbies in de openingswedstrijd voor de Horinezen. In de laatste minuten wisten de oud-spelers van Nieuweboer te verrassen en de 2-1 voorsprong op het bord te zetten. Veerhuys had hierna wat goed te maken en deed dat met verve, Nieuweboer 2 was het slachtoffer en verloor met 10-0 van Veerhuys. Woudia en Medemblik bleven zonder puntverlies door te winnen van Zouaven en Nieuweboer 1. Het eerste van Nieuweboer verloor hiermee zijn eerste wedstrijd en moest omlaag kijken in de poulestand. Ondertussen speelde Old Bobbies gelijk tegen Zouaven en ook Zwaag speelde gelijk tegen Medemblik. Nog meer gelijke spelen vonden plaats na deze wedstrijden Woudia en Nieuweboer 2 speelden gelijk in een zeer spannende wedstrijd waarbij Nieuweboer 2 misschien wel meer verdiende. Na al deze gelijke spelen was het de beurt aan Zwaag om weer eens een overwinning te pakken, FC Beer werd met klinkende cijfers verslagen en daarmee kwam het toernooi voor FC Beer tot een eind. Ook Old Bobbies wist wederom te winnen, het moegestreden Nieuweboer 2 werd in de slotfase overlopen en verloor daardoor met 8-2 van de Old Bobbies. In de laatste wedstrijd van de poulefase was het de beurt aan Woudia en Veerhuys. Woudia bleek ook op de laatste benen te lopen en Veerhuys bleek fit genoeg te zijn om een comfortabele 0-4 overwinning veilig te stellen.

Na de poulefase gingen de nummers 1 en 2 van beide poules de strijd met elkaar aan voor een plek in die felbegeerde finale. In deze finale stond dan ook niet alleen de eer op het spel maar ook een paar overheerlijke champagneflessen, met grote dank aan sponsor Nieuweboer Architecten. De eerste kruisfinale ging tussen Zwaag en de Old Bobbies, bij beide teams stonden bekenden op het veld en dit kwam vooral voordelig uit voor het publiek. In een spannende wedstrijd was de stand na 23 minuten spelen dan ook 2-2. Nadat de keeper van Zwaag in de poulefase geblesseerd uit moest vallen stond er een veldspeler van Zwaag op doel, hij vervulde de rol met verve maar moest het in de penaltyserie toch afleggen tegen Stijn Meijer. Old Bobbies ging daarom door naar de finale en Zwaag moest uitkomen in de wedstrijd om de 3e/4e plek. De andere kruisfinale ging tussen Medemblik en Veerhuys hierin waren de penalty’s niet nodig, Veerhuys wist met 3-1 te winnen en kon zich opmaken voor de finale. In de wedstrijd om de derde plaats leek het vat leeg te zijn bij beide teams na een zwaar toernooi, toch werden er door beide teams nog twee goals gemaakt en ging ook deze wedstrijd na penalty’s. Medemblik bleek beter te zijn in strafschoppen en zo de derde plek veilig te stellen, een mooi resultaat voor de debutanten!

De finale ging dan ook tussen Veerhuys en de ‘vergane’ Old Bobbies, de openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op met wat speldenprikjes van de Old Bobbies. Tot ongeveer een kwartier in de finale ging het gelijk op, daarna maakte een fitter Veerhuys het verschil tegen de volop strijdende Old Bobbies. Floris Voddengoed kon in de 13e en 15e minuut makkelijk binnenwerken en ook Thijs Nugter wist in de 17e minuut het net te vinden. Deze drie goals braken het verzet van de Old Bobbies en daarmee was de finale eigenlijk wel gespeeld. Daniël Meijer en Thomas Schop kwamen ook nog op het scoreformulier om de eindstand op 5-0 te brengen voor Veerhuys. De finale mocht dan wel geen spektakelstuk van jewelste zijn het toernooi an sich was fantastisch. Onder meer door de leiding van de scheidsrechters die alles in goede banen hebben geleid! Ook de tijdwaarneming en fotografie was geheel vrijwillig present en ondersteunde de arbiters, teams en supporters op foutloze wijze. Dit toernooi had natuurlijk niet plaats kunnen vinden zonder de sponsoren en deelnemende teams dus voor hen ook een bedankje!