Voorbeschouwing 2022
De komende tweede kerstdag staat voor velen weer in het teken van ontbijten bij de schoonfamilie of de geboortedag van kindeke Jezus vieren. De echte voetballiefhebber weet echter dat deze verouderde rituelen eindelijk weer in de verleden tijd behoren, want na 2 jaar ruis op de radio komt het kersttoernooi in de Dars terug!
Een heuse eredivisieclub weet het deelnemersveld te versterken, Veerhuys komt namelijk met een jong, talentvol team onder leiding van Thijs Nugter naar de Dars. Het nieuws van een kersttoernooi is ook doorgedrongen tot het verre Zwaag, de eerstedivisionist zal ook met een representatief komen onder leiding van Youri Akkerman. Verder zullen ook twee, of eigenlijk drie?, van Nieuweboer mee doen. Het eerste van Nieuweboer onder leiding van Stan Vertelman doet mee en het tweede Nieuweboer team zal bestaan uit een combinatie van Heren 2 en Heren 3. Aan het roer van dit combinatie elftal staan beide Dions, Ponsen en Schut respectievelijk.
Het derde Nieuweboer team is voornamelijk vergane glorie, onder leiding van veteraan Joris Schouten zullen deze vergeten namen proberen de eer te redden voor Nieuweboer 1 haar verleden. Een van de laatste winnaars en een team wat haar roots heeft liggen in Wervershoof is FC Beer met Bert Steltenpool als voornaamste blikvanger, deze Onderdijker zal proberen die zo begeerde trofee mee te nemen naar Keut. Waar bij het kersttoernooi al snel de associatie wordt opgeroepen met het PubCup toernooi bij de Schalm kon een afvaardiging uit Westwoud niet uitblijven. Woudia, met Wietse van Diepen in de gelederen zal proberen de eer van de Streek hoog te houden en wie weet als een dief in de nacht met de overwinning huiswaarts te keren.
Voornaamste concurrent voor de eer van de Streek zal het Zouaven team zijn, als captain hebben zij de boomlange Ian Ligthart gevraagd om de verdediging op slot te houden. Dan is er dit jaar ook een nieuwkomer uit het noorden, het uitstekend presterende Medemblik in de tweede klasse is er klaar voor om aan de rest van West-Friesland te laten zien dat zij een kracht zijn om mee rekening te houden. Een saillant detail is dat de aanvoerder van Medemblik, Jurre Woudenberg, de zwager is van Stan Vertelman. Daarmee zou er wel eens een onvervalste rivaliteit kunnen ontstaan. Last but not least is het team wat al jaren te boek staat als outsiders voor de titel. De oranjehemden onder naam van GrootNieuwboer willen dit jaar eindelijk hun potentieel vervullen, wederom met coach Paul Ruiter op de bank zou dit zomaar eens het geval kunnen zijn.